mzs-rf-prokomentuvalo-rezolyutsiyu-radbezu-oon-schodo-palestinskikh-poselen

МЗС РФ прокоментувало резолюцію Радбезу ООН щодо палестинських поселень

 • 9666 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. У Міністерстві закордонних справ Росії пояснили, чому Росія підтримала проект резолюції, що забороняє Ізраїлю зводити поселення на палестинських територіях, передає УНН з посилання на прес-службу МЗС РФ.

23 грудня Рада безпеки ООН прийняла резолюцію 2334 по палестино-ізраїльського врегулювання з акцентом на проблему ізраїльських поселень на палестинських територіях. 14 членів РБ висловилися на його підтримку, США утрималися.

"Документ з цього питання схвалений в РБ ООН вперше за останні 8 років. Російська Федерація проголосувала "за", виходячи з того, що його зміст ґрунтується на апробованих формулюваннях, що відображають загальну і неодноразово підтверджену позицію міжнародної спільноти про незаконність поселенської діяльності Ізраїлю", - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Як наголошується в заяві, врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту з виходом на дводержавне рішення можливе лише через прямі переговори без попередніх умов між палестинцями та ізраїльтянами.

"Саме на це спрямовані зусилля Росії, яка продовжить енергійно сприяти переговорному процесу як учасник близькосхідного "квартету" міжнародних посередників. Хотілося б також нагадати про нашу готовність, яка зберігається, прийняти в Москві керівників Ізраїлю і Палестини", - підкреслили в МЗС Росії.

Також в МЗС РФ додали, що Росія сподівається, що просування в близькосхідному врегулюванні запанує вже в найближчому майбутньому.

Як повідомляв УНН, Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію, що закликає Ізраїль припинити ‎будівництво поселень на окупованих палестинських територіях.

Нагадаємо, Ізраїль не буде виконувати резолюцію ООН щодо заборони будівництва поселень на спірних палестинських територіях.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу