mzs-rf-vidreaguvalo-na-smert-rosiyskogo-naymantsya-v-ukrayinskiy-koloniyi

МЗС РФ відреагувало на смерть російського найманця в українській колонії

 • 21048 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили, що смерть російського найманця Валерія Іванова, який два тижні тому помер у Дрогобицькій колонії у Львівській області, могла настати внаслідок умисного вбивства, а не нещасного випадку. Про це йдеться в коментарі дипломатичного відомства, передає УНН.

"Російські дипломати негайно відвідали виправну установу, у якій уторимувався росіянин", – повідомили в МЗС РФ.

Згідно з заявою відомства, начальник колонії повідомив дипломатам, що Іванов помер від травм, отриманих в результаті падіння з драбини під час заміни електричної лампочки.

"Однак, за наявною у нас інформацією, розтин показав наявність у загиблого численних серйозних ушкоджень, в тому числі перелому 4-х ребер і закритої черепно-мозкової травми. Це дає підставу припускати умисне вбивство російського громадянина", – сказано в заяві.

У міністерстві відзначили, що за фактом загибелі громадянина РФ триває досудова перевірка. Генеральне консульство Росії у Львові знаходиться в контакті зі слідчим Національної Поліції України, який веде цю справу, повідомили у МЗС.

"Наші колеги з Генерального консульства у Львові зв'язалися з родичами загиблого і надають їм необхідну допомогу, в тому числі у вирішенні питань, пов'язаних з передачею тіла для поховання", – додали у відомстві.

Нагадаємо, в Дрогобицькій колонії, розташованій у Львівській області, два тижні тому в результаті нещасного випадку помер засуджений до 12 років позбавлення волі російський найманець Валерій Іванов.

Як повідомляв УНН, тіло Іванова захотіли забрати представники ОРДЛО під час засідання ТКГ в Мінську.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП