mzs-rf-vimagaye-schob-posol-latviyi-zalishiv-moskvu-protyagom-dvokh-tizhniv

мзс рф вимагає, щоб посол Латвії залишив Москву протягом двох тижнів

 • 1216336 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Міністерство закордонних справ росії заявило у п'ятницю, що наказало послу Латвії Марісу Рієкстіншу залишити країну протягом двох тижнів після рішення Риги раніше цього тижня вислати посла Москви, передає УНН.

Деталі

"Послу Латвії М. Рієкстіншу наказано у двотижневий термін залишити російську федерацію", - йдеться у повідомленні міністерства.

Міністерство заявило, що викликало повіреного у справах Латвії, щоб висловити протест проти рішення Риги понизити відносини з росією.

У понеділок Латвія заявила, що діяла із солідарності зі своїм балтійським сусідом Естонією, яка також вислала російського посла.

У своїй заяві російське міністерство заявило, що вбачає "солідарність" лише в "тотальній русофобії та прагненні країн Балтії бути ініціаторами ворожих кроків щодо росії, які заохочуються США та деякими іншими недружніми країнами".

Міністерство також розкритикувало обмеження російської мови в Латвії та знищенням пам'яток радянської доби та культурної спадщини. У Латвії мешкає численна етнічна російська меншість.

Додамо

Литва вислала російського посла у квітні та понизила статус свого дипломатичного представництва.

Українські Національні Новини

Новини Світу