mzs-rf-zrobilo-zayavu-pro-vidznachennya-v-ukrayini-dnya-banderi

МЗС РФ зробило заяву про відзначення в Україні "дня Бандери"

 • 8626 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Міністерство закордонних справ РФ випустило чергову заяву про Україну - з приводу відзначення у 2019 році нібито "дня Бандери", назвавши голову Проводу ОУН(б) "злочинцем", передає УНН.

У російському зовнішньополітичному відомстві запевнили, що у них викликає "жаль ... відсутність належної реакції на все це" з боку, зокрема, міжнародних організацій.

У МЗС РФ заявили про сподівання, що наступне покоління українських політиків буде "більш вибірково ставитися до трактування подій минулого і не стане переписувати його під свої кон'юнктурні потреби".

Як повідомляв УНН, директор Українського інституту національної пам'яті Володимиром В'ятрович, реагуючи на затвердження Верховною Радою однією з пам'ятних дат на 2019 рік на 1 січня 110-річчя з дня народження лідера та голови Проводу ОУН(б) Степана Бандери, пожартував, що 1 січня в Україні вихідний досить давно, а державне свято день Бандери, "на щастя чи на жаль", в Україні відсутнє.

18 грудня Верховна Рада України затвердила постанову "Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2019 році". В додатку до законопроекту присутній повний список дат і ювілеїв, які Україна відзначатиме у 2019 році, серед них 1 січня – 110 років з дня народження Степана Бандери.

Українські Національні Новини

Політика