mzs-rizkogo-zrostannya-kilkosti-lyudey-yaki-iz-bilorusi-namagayutsya-vyikhati-v-ukrayinu-nemaye

МЗС: різкого зростання кількості людей, які із Білорусі намагаються в’їхати в Україну, немає

 • 16826 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. У міністерстві закордонних справ наразі не спостерігають різкого притоку осіб з території Республіки Білорусь до України. Про це в інтерв’ю УНН повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми не спостерігаємо якогось "вибуху" у кількості людей, які з території Білорусі намагаються в’їхати на територію України. Попри те, що є у суспільній свідомості думки, що купа білорусів пакує речі і мчить, намагаючись перетнути кордон, врятуватись від режиму… Ні, ми такого не бачимо, різкого зростання немає. Плюс, є ще такий фактор перетину кордону – багато білорусів їздять у відпустки через аеропорт "Бориспіь", або літають у тури, або відпочивають в Україні. Зараз саме кінець відпочивального сезону, і у нас реальна кількість людей, які їдуть з України у Білорусь, більша, ніж кількість людей, які з Білорусі в'їжджають в Україну", - сказав міністр.

Він також підкреслив, що в Україні, на відміну від, скажімо, держав ЄС, існує дуже багато умов для комфортного перебування білоруських громадян.

Нагадаємо, уряд України 27 серпня на позачерговому засіданні вніс зміни до постанови № 641 “Про встановлення карантину та впровадження посилених протиепідемічних заходів", повідомили у пресслужбі Кабінету міністрів. Постанова була опублікована о 20:21. У ній сказано, що обмеження на в’їзд іноземних громадян на територію України будуть діяти з 00:00 28 серпня до 00:00 28 вересня.

Обмеження не торкнуться іноземців, що мають посвідку на проживання в Україні, іноземних громадян, які прямують транзитом і мають документи, що підтверджують виїзд протягом двох днів, осіб, які навчаються в українських вузах, представників міжнародних місій або тих, хто прибувають на запрошення дипломатичних представництв України та ін.

Також Президент України Володимир Зеленський заявив, що для громадян Білорусі слід передбачити пом’якшення умов в’їзду в Україну.

Українські Національні Новини

Політика