mzs-ta-rnbo-pratsyuyut-nad-povernennyam-v-ukrayinu-chornikh-skrinok-zi-zbitogo-v-irani-boeing

МЗС та РНБО працюють над поверненням в Україну "чорних скриньок" зі збитого в Ірані Boeing

 • 15180 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Міністерство закордонних справ та Рада національної безпеки і оборони України працюють над тим, щоб Україна отримала чорні скриньки зі збитого в Ірані Boeing, що допоможе в розслідуванні справи. Про це сказав міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіпом Шампанем, передає УНН.

"Коли ми говоримо про те, що вони мають передати, або, скажемо, вивчити зміст без затримок, ми маємо на увазі якийсь резонний період. На нашу думку, всіх п'яти націй, і взагалі встановлена практика – ми можемо говорити десь про місяць", - сказав Вадим Пристайко.

Він зазначив, що за цей час країна спробувала здобути інформацію і поділились з групами розслідувань.

"На сьогоднішній момент вже пройшло більше місяця. Ми вважаємо, що у нас є достатньо підстав говорити про те, що Іран не має достатньо технічних і людських можливостей для того, щоб отримати необхідну нам інформацію. Саме тому Міністерство закордонних справ, Рада національної безпеки і оборони України активно працюють над тим, щоб отримати, Україна має забрати ці "чорні скриньки", щоб допомогти з розслідуванням і встановити правду", - зазначив Вадим Пристайко.

Він додав, що в України є підстави отримати скриньки назад, оскільки вони належать Україні, адже збитий літак був українським.

"Ця робота, я сподіваюсь, буде найближчим часом завершена і ми зможемо повідомити про результати", - додав Вадим Пристайко.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Шампанем. Зокрема, вони обговорили видачу Іраном "чорних скриньок".

Українські Національні Новини

Політика