mzs-ukrayini-rf-vikoristovuye-mini-v-chornomu-mori-zakhopleni-v-2014-rotsi

МЗС України: рф використовує міни в Чорному морі, захоплені в 2014 році

 • 195315 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Замінувавши Чорне море, росія намагається дискредитувати Україну перед міжнародними партнерами. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України, передає УНН.

Цитата

"Окрім захоплення і знищення цивільних морських суден, бомбардування території України з моря, росія вигадала новий спосіб морського розбою, яким є використання морських мін у якості безконтрольних дрейфуючих боєприпасів", – зазначили у міністерстві.

Деталі 

Як зазначили в МЗС, за результатами проведеної ідентифікації встановлено, що це морські міни, які, станом на початок 2022 року, не перебували на обліку Військово-морських Сил ЗСУ.

"Ці міни були захоплені збройними силами рф у 2014 році під час військового вторгнення і тимчасової окупації росією українського міста Севастополь", – йдеться в повідомленні.

Свідоме використання росією дрейфуючих морських мін перетворює їх на де-факто зброю невибіркової дії, яка загрожує, перш за все, цивільному судноплавству та людському життю на морі у всій акваторії не тільки Чорного моря та Азовського морів, але й Керченського та Чорноморських проток.

Україна вже сповістила Міжнародну морську організацію про використання росією дрейфуючих мін у Чорному морі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розслідують 3085 проваджень щодо воєнних злочинів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП