mzs-ukrayini-zvernulos-do-politichnikh-gravtsiv-moldovi

МЗС України звернулось до політичних гравців Молдови

 • 10992 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Міністерство закордонних справ України закликає всіх політичних гравців у Республіці Молдова вирішувати суперечки шляхом політичного діалогу, щоб знайти виважене рішення, яке стабілізує ситуацію в державі. Про це у Twitter написала речниця міністра закордонних справ України Катерина Зеленко, передає УНН.

"Ми закликаємо всіх політичних гравців у Республіці Молдова вирішувати суперечки шляхом політичного діалогу, щоб уникнути силового протистояння і в підсумку знайти виважене рішення, яке стабілізує ситуацію і сприятиме руху держави вперед", - написала Зеленко.

Як повідомляв УНН, у Молдові сьогодні пройшов обшук у поліцейських, які заявили про підтримку нового уряду. 

Раніше Конституційний суд в Молдові тимчасово звільнив Ігоря Додона від обов'язків президента країни і призначив тимчасово виконуючим обов'язки глави держави колишнього прем'єр-міністра Павла Філіпа. 

Мотивацією було зазначено те, що Додон не розпустив парламент, як це передбачало рішення Конституційного суду. До цього соціалісти, очолювані Додоном і блок ACUM сформували уряд на чолі з Майєю Санду, який відмовляється визнавати Демпартія Молдови посилаючись на те, що уряд було сформовано пізніше терміну відведеного на це законом.

Українські Національні Новини

Політика