mzs-upershe-ogolosilo-vidkritiy-konkurs-na-posadi-posliv-u-21-krayini

МЗС уперше оголосило відкритий конкурс на посади послів у 21 країні

 • 734067 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Міністерство закордонних справ вперше оголосило відкритий пошук на вакансії послів України у 21 країні. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УНН.

Цитата

"Проблема кадрового голоду зараз добре знайома не лише державним інституціям, але й приватному сектору. МЗС постійно шукає нових сильних кандидатів всередині дипломатичної служби та зовні на відповідальні посади. Особливо складно з пошуком кандидатів на посади Послів. Шукаю їх в дипломатичній системі. Шукаю в бізнес-середовищі. Шукаю серед науковців. Але зростають і темпи нашої дипломатичної експансії, зокрема в Африці. Тому понад два десятки країн досі без Послів. Єдиний спосіб пришвидшити ці процеси — приймати нестандартні рішення", - написав Кулеба.

Кулеба переконаний, що в Україні є сильні та фахові люди.

За його словами, проблема лише в тому, що або їх ще не знайшли, або вони самі ще не дізналися про можливість взятися за надскладну, але надзвичайно необхідну, роботу Посла України.

"Тому ми йдемо на безпрецедентний крок - створюємо відкритий механізм, який дозволяє і дипломатам зсередини системи, і людям зовні запропонувати свою кандидатуру на посаду Посла. Відповідна сторінка вже створена на сайті МЗС у розділі "Вакансії", - повідомив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський призначив послів у Португалії, Судані та Гвінеї-Бісау

Він зазначив, що відкритий пошук послів - це можливість для системи розширити горизонти, і можливість для гідних кандидатів спробувати себе там, куди раніше можна було потрапити лише через закриті інституційні механізми.

Міністр зазначив, що особливий фокус зараз на країнах Африки.

"Подача в ці країни автоматично підвищує шанси. Крім того, за умови рівних професійних показників, я надаватиму перевагу жінкам. Просто тому, що дипломатія була багато десятиріч несправедлива щодо кар’єрного зростання жінок",- повідомив міністр.

Кулеба зауважив, що серед переліку країн немає Китаю, Індії та Бразилії, тому, що він вже вніс на розгляд Президента України кандидатури послів у цих країнах.

"Ви дізнаєтеся їхні імена після оприлюднення відповідних указів. Скажу лише, що в такі особливі країни ми плануємо відправити фахівців з досвідом державної роботи рівня міністрів і заступників міністрів", - написав Кулеба.

Наразі у списку вакансій представлена 21 країна Європи, Латинської Америки, Африки, Близького Сходу, Південного Кавказу та Південно-Східної Азії.

Українські Національні Новини

Політика