mzs-venesueli-maduro-vse-sche-gotoviy-do-dialogu-z-ssha

МЗС Венесуели: Мадуро все ще готовий до діалогу з США

 • 9383 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Президент Венесуели Ніколас Мадуро все ще сподівається встановити зв'язок і діалог з адміністрацією президента США Дональда Трампа. Про це заявив міністр закордонних справ Венесуели в суботу під час засідання Ради безпеки ООН, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Ми маємо намір встановити зв'язок і діалог з урядом президента Трампа, ця пропозиція досі у силі і залишається на столі переговорів. Це те, до чого ми прагнули з самого першого дня перебування на посаді", - заявив міністр закордонних справ країни Хорхе Арреаса.

Раніше Вашингтон визнав як тимчасового президента південноамериканської нації лідера венесуельської опозиції Хуана Гуайдо і попросив Мадуро, соціалістичного лідера країни, який перебуває при владі з 2013 року, піти у відставку.

Нагадаємо, Рада безпеки ООН екстрено зібралася для обговорення кризи в Венесуелі.

У Венесуелі проходять масові протести проти президента Ніколаса Мадуро. 23 січня лідер опозиції Хуан Гуайдо, призначення якого на посаду спікера парламенту двома днями раніше анулював Верховний суд країни, проголосив себе виконувачем обов'язків президента.

США і низка інших країн заявили про визнання Гуайдо тимчасовим президентом республіки. Мадуро назвав подію спробою перевороту і заявив про розрив дипломатичних відносин з США.

Українські Національні Новини

Новини Світу