mzs-vidreaguvalo-na-vizit-delegatsiyi-ugorschini-na-zakarpattya

МЗС відреагувало на візит делегації Угорщини на Закарпаття

 • 14689 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Міністерство закордонних справ України звернеться до компетентних органів з проханням надати правову оцінку відвіданню Закарпатської області очільником зовнішньополітичного відомства Угорщини Петером Сійярто. Про це йдеться в офіційному коментарі міністерства, опублікованому прес-службою МЗС, передає УНН.

"Ігноруючи відповідні рекомендації МЗС України, міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто 16 липня 2019 року відвідав м. Берегове Закарпатської області України, де взяв участь у низці публічних заходів", - повідомили у зовнішньополітичному відомстві.

В офіційній ноті Посольства Угорщини в Україні зазначено, що цей візит Сійярто здійснив на запрошення народного депутата України Василя Брензовича, який є кандидатом в народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради, вказали у міністерстві.

Водночас, як зазначили у МЗС, пунктом 1 частини першої статті 74 Закону України "Про вибори народних депутатів України" передбачено, що участь у передвиборній агітації забороняється іноземцям та особам без громадянства, у тому числі в публічних заходах, що проводять на підтримку чи за підтримки партії - суб'єкта виборчого процесу чи кандидата у депутати.

У свою чергу, стаття 41 Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року передбачає, що всі особи, які користуються дипломатичними привілеями та імунітетами, зобов’язані поважати закони і постанови держави перебування. Вони також зобов’язані не втручатися у внутрішні справи цієї держави, додали у зовнішньополітичному відомстві.

"МЗС звернеться до компетентних органів України з проханням надати правову оцінку зазначеній ситуації", - заявили у міністерстві.

Нагадаємо, під час візиту в Берегово міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт зацікавлений у поліпшенні відносин між Угорщиною та Україною у майбутньому і створення співпраці, яка буде корисною як для обох країн, так і для для закарпатських угорців. 

Також Сійярто під час візиту в Берегово заявив, що хоче висунути на нагороду колишнього голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. 

Зазначимо, що Україна вважає неприпустимою поведінку угорської сторони, делегація якої відвідала Закарпаття.

Українські Національні Новини

Політика