mzs-vimagaye-poyasnen-vid-oon-za-bezdiyalnist-u-vivchenni-iranskikh-droniv

МЗС вимагає пояснень від ООН за бездіяльність у вивченні іранських дронів

 • 314977 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Міністерство закордонних справ вимагає від Організації Об'єднаних Націй пояснень стосовного того, чому ООН досі не направила в Україну місію для розслідування уламків іранських дронів, якими окупанти обстрілюють Україну. Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає УНН.

Деталі

Кулеба зазначив, що Україна та партнери звернулися до ООН із закликом направити місію експертів для вивчення застосування росією іранських дронів ще відтоді, коли окупанти тільки-но почали їх використовувати.

"Це не просто місія. Річ у тому, що постачання росії безпілотників іранського виробництва порушує резолюцію Радбезу ООН 2015 року, що закріплює ядерну угоду з Іраном", - наголосив Кулеба.

Додамо

За його словами, Україна офіційно звернулася до ООН з приводу направлення місії ще 14 жовтня.

Голова МЗС розповів, що Секретаріат запропонував дві альтернативні дати в листопаді, одну з яких вже було узгоджено. Але пізніше в ООН поінформували про "неможливість відвідання України в ці терміни".

Він підкреслив, що генеральний секретар ООН досі не зробив жодних кроків для направлення місії в Україну.

"А в цей час іранські дрони продовжують знищувати об'єкти критичної інфраструктури нашої держави, створюючи жахливі умови для життя цивільних громадян посеред зими. Я розумію, що в Нью-Йорку не так холодно, постійно присутнє світло, опалення. Але нагадаю, що те, що робить секретаріат ООН зараз — це неприпустиме затягування і потурання безкарності Ірану та росії за їхні дії. Йдеться про порушення резолюції Радбезу. ООН має пояснити причини затримки та бездіяльності", - сказав Кулеба.

Раніше

Під час брифінгу Кулеба повідомив, що Україна готується до офіційних кроків, щоб довести незаконне перебування росії у Раді Безпеки ООН.

Українські Національні Новини

Політика