mzs-zaklikaye-posiliti-sanktsiyniy-tisk-na-rosiyu-cherez-virok-sudu-rf-u-spravi-khizb-ut-takhrir

МЗС закликає посилити санкційний тиск на Росію через вирок суду РФ у справі "Хізб ут-Тахрір"

 • 6970 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест російській стороні у зв’язку з неправомірним рішенням про засудження громадян України за сфабрикованими звинуваченнями в участі у діяльності терористичної організації., а також закликає міжнародну спільноту засудити це неправомірне рішення і посилити політико-дипломатичний та санкційний тиск на державу-агресора. Про це йдеться у заяві МЗС України щодо засудження російським судом громадян України, передає УНН.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест російській стороні у зв’язку з неправомірним рішенням Південного окружного військового суду РФ про засудження громадян України Мусліма Алієва, Інвера Бекірова, Еміра-Усеїна Куку, Вадима Сірука, Рефата Алімова, Арсена Джеппарова за сфабрикованими звинуваченнями в участі у діяльності терористичної організації. На політичну вмотивованість рішення вказує той факт, що суд проігнорував відсутність доказової бази і підтримав запит сторони обвинувачення", - йдеться в заяві.

Як зауважили в міністерстві, дане "ганебне рішення вкотре підтвердило, що російське антитерористичне законодавство широко застосовується російською окупаційною адміністрацією для прикриття політичних репресій проти представників кримськотатарського народу".

"Закликаємо міжнародну спільноту засудити це неправомірне рішення і посилити політико-дипломатичний та санкційний тиск на державу-агресора з метою припинення Росією порушень прав людини у тимчасово окупованому Криму, звільнення усіх незаконно утримуваних громадян України в РФ та відновлення територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах", - наголосили дипломати.

Вони зауважили, що РФ має у повному обсязі виконати резолюції Генеральної Асамблеї ООН "Територіальна цілісність України" від 27 березня 2014 року, "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим і м. Севастополь (Україна)" від 19 грудня 2016 року, 19 грудня 2017 року та 22 грудня 2018 року, а також наказ Міжнародного суду ООН щодо запобіжних заходів у рамках позову України проти РФ стосовно застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Як повідомляв УНН, сьогодні, 12 листопада, Південний військовий суд в Ростові-на-Дону виніс вирок шістьом фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір" (ялтинська група).

Українські Національні Новини

Суспільство