mzs-zapustilo-konkurs-na-posadu-direktora-ukrayinskogo-institutu

МЗС запустило конкурс на посаду директора Українського інституту

 • 9153 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Міністерство закордонних справ України запустило конкурсну процедуру на посаду директора Українського інституту. Таку інформацію оприлюднили 15 січня на сторінці відомства у Facebook, передає УНН.

У МЗС зазначили, що процедура конкурсу складатиметься з п’яти етапів. На першому протягом 15 днів МЗС прийматиме пропозиції до складу конкурсної комісії, яка обиратиме директора Українського інституту.

На другому етапі конкурсна комісія складатиметься з дев’яти членів. Відбір шести членів конкурсної комісії МЗС делегує експертній комісії з числа осіб, які мають високу репутацію у сфері культури, комунікацій, іміджу та презентації України у світі, ще трьох членів комісії Міністр закордонних справ призначає особисто.

Третім етапом МЗС на підставі рішення конкурсної комісії оголошує відкритий конкурс на посаду директора Українського інституту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС розповіли деталі про новостворений Український інститут

Четвертий - комісія здійснить відбір кандидатів на посаду директора Українського інституту шляхом оцінювання презентацій програм розвитку Інституту та проведення співбесіди з кожним кандидатом окремо.

На останньому етапі конкурсу комісія має внести пропозиції МЗС щодо призначення директора Українського інституту, після чого МЗС спільно з Наглядовою радою Інституту прийматиме рішення щодо призначення директора Установи.

Зазначимо, 9 лютого Міністр закордонних справ України Павло Клімкін презентував бачення та напрацювання МЗС щодо Українського інституту – установи, яка презентуватиме Україну за кордоном.

Мета створення Інституту – розуміння сучасної України і зростання довіри до України у міжнародному інтелектуальному і культурному середовищі.

Як повідомляв УНН, 21 червня Кабінет міністрів України схвалив проект розпорядження про створення державної установи “Український інститут”.

Українські Національні Новини

Політика