mzs-znovu-zaproshuye-papu-frantsiska-v-ukrayinu-nagaduye-scho-ni-nato-ni-kiyiv-ne-provokuvali-rosiyu-do-viyni

МЗС знову запрошує Папу Франциска в Україну. Нагадує, що ні НАТО, ні Київ не провокували росію до війни

 • 132758 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Україна вдячна за зусилля Папи Римського зі встановлення справедливого миру та зупинення війни, яка жодним чином не була спровокована Україною, НАТО чи будь-якою іншою третьою стороною, вчергове поновлює запрошення Святійшому Отцеві здійнити візит до Києва. Про це йдеться в коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка, який є в розпорядженні УНН.

Так, зі слів Ніколенка, українська сторона уажно ознайомилась з інтерв’ю Папи Франциска для італійської Corriere Della Sera і цінує, що Україна залишається в центрі його уваги.

Цитата

"Вдячні за зусилля Папи Римського зі встановлення справедливого миру та зупинення війни, яка жодним чином не була спровокована Україною, НАТО чи будь-якою іншою третьою стороною. І для Понтифіка, і для цілого світу зараз стало абсолютно очевидно, що ні Росія, ні особисто Путін не налаштовані на припинення кровопролиття на українській землі", - заявив Ніколенко.

Деталі

З його слів, римський Понтифік констатував, що Москва проігнорувала всі заклики Ватикана до припинення війни.

"Натомість Україна підтверджує свою прихильність до діалогу та вчергове поновлює запрошення Святійшому Отцеві здійнити візит до Києва", - додав дипломат.

Він висловив надію, що добро неодмінно переможе зло, та закликав Святійшого Отця продовжувати молитися за українців та докладати зусиль заради миру в Україні.

Контекст

Папа Римський Франциск розповів в інтерв'ю виданню Corriere della Sera, що хотів домовитися про зустріч з президентом рф володимиром путіним у Москві, щоб спробувати зупинити війну в Україні. Кремль відповідь наразі не дав.

Понтифік заявив також, що поки не планує візит в Україну. Він стверджує, що намагається зрозуміти джерела поведінки Путіна та мотиви, що штовхають його на таку жорстоку війну – зокрема, на думку Папи, можливо "гавкіт НАТО у двері Росії" спонукав Путіна погано відреагувати та розв'язати війну.

Українські Національні Новини

Політика