mzs-zvinuvativ-siyyarto-u-sprobi-vtyagnuti-ukrayinu-u-vnutrishnopolitichnu-borotbu-v-ugorschini

МЗС звинуватив Сійярто у спробі втягнути Україну у внутрішньополітичну боротьбу в Угорщині

 • 108388 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Україна відкидає спроби міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто втягнути Україну у внутрішньополітичну боротьбу в його державі. Про це написав у своєму Facebook речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, пише УНН.

Цитата

“Категорично відкидаємо спроби Петера Сійярто втягнути Україну у внутрішньополітичну боротьбу в Угорщині. Аморально спекулювати на горі українців задля отримання політичних дивідендів напередодні парламентських виборів”, - заявив Ніколенко.

Деталі

З його слів, Україна не втручалась і не буде втручатись у внутрішні справи Угорщини. Оцінку діям угорських політиків дадуть угорський народ та історія.

Дипломат також закликав керівництво Угорщини залишити в минулому стрімке зближення з Росією та “усвідомити очевидний факт: без миру та безпеки в Україні не буде миру та безпеки в Угорщині”.

“Відмова прем’єр-міністра Орбана надавати повну підтримку Україні сьогодні - це не запобігання втягуванню Угорщини у війну, а навпаки - запрошення Росії до подальшої агресії вглиб території Європи. Розраховуємо, що Будапешт сприятиме єдності в ЄС та НАТО задля припинення війни РФ проти України. Росія не має отримувати більше простору для продовження її звірств проти українського народу та руйнування європейської безпеки”, - додав він.

Контекст

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто раніше сьогодні висловив своє обурення через заяви лідера опозиції щодо підтримки України після бомбардування Маріуполя.

Раніше

Угорщина відмовила Україні постачати зброю через свою територію і виправдала це рішення тим, що “безпека угорського народу є першочерговою”.

Українські Національні Новини

Політика