n-kholodnitskiy-ne-viklyuchiv-scho-m-chaus-mozhe-prositi-politichnogo-pritulku-v-moldovi

Н.Холодницький не виключив, що М.Чаус може просити політичного притулку в Молдові

 • 7782 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький не виключив, що підозрюваний у хабарництві суддя Дніпровського райсуду Микола Чаус може просити політичного притулку у Молдові. Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє УНН.

“Не виключаю, що він може просити політичного притулку, але потрібно обґрунтувати, у чому ж тебе переслідують. У свою чергу ми, у випадку надходження відповідного запиту з Молдови готові надати всі докази, які підтверджують неполітичний характер його кримінального переслідування, які підтверджують чисто кримінальний, а саме — корупційний характер вчинених злочинів”, — заявив прокурор.

Він також зазначив, що САП готова сприяти процесу екстрадиціі судді.

“Ми самі зацікавлені у найшвидшій його екстрадиції”, — сказав він.

Як повідомляв УНН, суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса арештували у Молдові на 15 діб через незаконний перетин кордону.

Нагадаємо, суддя Микола Чаус затриманий співробітниками прокуратури Молдови за запитом Генпрокуратури України, ініційованим НАБУ.

Так, 9 серпня детективи НАБУ викрили суддю Чауса під час отримання неправомірної вигоди у сумі 150 тис. дол. за винесення рішення суду в інтересах підсудного.

Письмове повідомлення про підозру судді у вчиненні кримінального правопорушення за ч.4 ст.368 України, складене керівником САП 10 серпня 2016 року й направлено М.Чаусу 11 серпня 2016 року.

6 вересня Верховна Рада України дала згоду на затримання судді та його арешт. Після цього, скориставшись суддівським імунітетом, підозрюваний залишив територію України.

З 16 серпня суддю Чауса оголошено у національний, а з 11 листопада — у міжнародний розшук.

Українські Національні Новини

Політика