n-sharina-prokomentuvala-virok-mischanskogo-sudu

Н.Шаріна прокоментувала вирок Міщанського суду

 • 15724 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Колишня директор Бібліотеки української літератури в Москві Наталія Шаріна, що отримала чотири роки умовно, оскаржуватиме рішення суду, передає УНН з посиланням на ВВС.

У понеділок Міщанський суд Москви засудив  Н.Шаріну до чотирьох років позбавлення волі умовно за кримінальною справою про екстремізм і розтрату. Суд вирішив, що жінка "вчинила дії, спрямовані на розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності"

Наталію Шаріну затримали восени 2015 року після обшуків у бібліотеці, яку вона очолювала. Слідчі знайшли у бібліотеці книгу члена забороненої в Росії української організації УНА-УНСО Дмитра Корчинського, яка в РФ внесена до списку екстремістських матеріалів.

"Вирок взагалі не відповідає дійсності. Мені дуже шкода, що жодного доводу нашого не врахували, і в той же час жодного свідчення по жодній статті ніхто у суді не дав.

Я шокована всією цією ситуацією. Це настільки неможливо - бути засудженою тільки за те, що ти є директором бібліотеки української літератури!

Все стало ясно під час дебатів, державний обвинувач під час свого виступу визнала, що це політичний процес. Ми на цьому ніколи не наполягали, ми думали, що все-таки [в суді] розберуться.

Те, що таке в ХХІ сторіччі відбувається, напевне, через кілька десятиріч будуть згадувати. Ми згадуємо "справу лікарів", згадуємо 1937 рік, і, на жаль, ми, напевне, будемо згадувати це як показник 2017 року.

І хочу повторити, що мені соромно. У той день, коли мене арештували, 28 грудня 2015 року, я сказала, що мені соромно за те, що якісь люди, які володіють певною владою, хочуть поставити собі якісь галочки, отримати чергову зірку. Ось це дуже прикро". - зазначила директор

Також Н. Шаріна заявила, що буде оскаржувати вирок суду.

Нагадаємо, екс-директор Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріної під час конвоювання зламали хребет.

Українські Національні Новини

Суспільство