na-aktsiyi-v-pidtrimku-navalnogo-zatrimali-aktivistok-pussy-riot

На акції в підтримку Навального затримали активісток Pussy Riot

 • 25871 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. У російській столиці Москві напередодні затримані учасниці групи Pussy Riot Марія Альохіна, Люся Штейн і Вікторія Нарахса - під час акцій протесту в підтримку арештованого російського опозиційного політика Олексія Навального. Про це повідомляється в Twitter феміністської панк-групи, передає УНН.

"Активістки Pussy Riot Маша Альохіна, Люся Штейн і Вікторія Нарахса затримані під час акцій протесту в підтримку Навального. Цю ніч вони проведуть у відділенні поліції, а завтра вранці в суді їм загрожує до 15 діб в'язниці", - йдеться в повідомленні групи в Twitter напередодні.

Деталі

Ще одна учасниця феміністської панк-групи Марія Толоконныкова підтвердила, що в Москві затримані учасниці групи Pussy Riot Марія Альохіна, Люся Штейн і Вікторія Нарахса.

Затриманих обвинувачують у адміністративних правопорушеннях.

"Активістки Pussy Riot Маша Альохіна, Люся Штейн і Вікторія Нарахса доставлені в "Арбат". Їх залишили на ніч. Розгляд справ ~ в Краснопресненському суді 24 січня в 12.00. Марії і Люсі інкримінували 20.2 частина 2 (організація мітингу - ред.), до 10 діб. Вікторії Нарахсі інкримінували 19.3 (про непокору поліцейському - ред.), до 15 діб", - написала Толоконнікова в Twitter.

Раніше Штейн також в Twitter повідомляла, що біля квартири, де вони перебували з Альохіною, з 22 січня чергували поліцейські - мабуть, щоб затримати їх перед неузгодженою акцією протесту, яка пройшла в Москві 23 січня.

Джерело російського агентства ТАСС в правоохоронних органах стверджує, що учасниця Pussy Riot Марія Альохіна та муніципальний депутат Люся Штейн наїхали на поліцейського в Москві, коли їх затримували напередодні ввечері.

"Дівчата під час затримання за участь в неузгодженому мітингу на підтримку Олексія Навального наїхали на машині на поліцейського в Великому Афанасієвському провулку", - сказав співрозмовник.

Альохіній вдалося зв'язатися з виданням "Медіазона". Активістка повідомила, що вони, "природно, нікого не збивали", тому що у активісток немає машини і прав. "Водити ми не вміємо", - додала вона.

Що було раніше

У Росії 23 січня відбулися акції на підтримку російського опозиційного політика Олексія Навального та інших політв'язнів. Приводом став арешт опозиціонера, який повернувся після лікування на батьківщину з Німеччини. Правозахисники повідомили про рекордні затримання на акціях на підтримку Навального - 3435 осіб. Затримували і дружину Навального Юлію, проте потім відпустили.

Українські Національні Новини

Новини Світу