na-alkogol-vitchiznyanogo-virobnitstva-pripadaye-ponad-70-spirtnikh-pokupok-ukrai-ntsiv

На алкоголь вітчизняного виробництва припадає понад 70% "спиртних" покупок українців

 • 21581 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Співвітчизники надають перевагу алкогольним напоям, виробленим в Україні. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

Так, у І півріччі 2020 року в Україні було продано алкогольних напоїв у роздріб на 27,5 млрд грн. 72,8% від усього проданого алкоголю припадає на спиртні напої, вироблені в Україні, ще 20,2% - на алкоголь іноземного виробництва.

Найбільше алкогольних напоїв придбали жителі столиці – на 6,5 млрд грн.

Чимало алкоголю купили жителі Дніпропетровщини (3,1 млрд грн), Одещини (2 млрд грн), Львівщини (1,4 млрд грн), Закарпатської області (1,2 млрд грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорна горілка в Україні: цікаві факти

Найменше алкогольних напоїв у І півріччі цьогоріч купили жителі Чернівецької та Луганської областей – на 187 млн грн та 150 млн грн відповідно.

Зауважимо, що в Україні хочуть підвищити акциз на алкогольну продукцію. І експерти вже попереджають про негативні наслідки такого рішення, як для виробників спиртних напоїв, так і для споживачів, які будуть збільшувати темпи вживання самогонки та фальсифікату.

Як писав УНН, до ТОП-5 надійних українських виробників якісного алкоголю належать такі лікеро-горілчані компанії, як: “Баядера — Груп” (ТМ “Хлібний дар”), “Глобал Спірітс” (УДК) (ТМ “Хортиця”), “ЛВН Лімітед” (ТМ “Немірофф”), ЛГЗ “Прайм” (ТМ “Prime”, “Житник”) і ТОВ “Атлантіс” (ТМ “Грін Дей”).

Українські Національні Новини

Економіка