na-alyastsi-zafiksuvali-rekordno-visoku-temperaturu-mayzhe-v-20-c

На Алясці зафіксували рекордно високу температуру майже в 20°C

 • 24199 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Незвичайне зимове потепління на Алясці призвело до того, що денна температура піднялася вище 15,5°C, і в ту пору року, яка зазвичай асоціюється із сильним холодом та снігопадом. Про це пише УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

За словами вченого Ріка Томана з Центру оцінки клімату та політики Аляски, в острівному співтоваристві Кадьяк температура повітря за шкалою припливів досягла 19,4°C градусів у неділю, що є найвищим показником у грудні, коли-небудь зареєстрованим на Алясці. Він назвав це "абсурдом".

За словами Томана, новий еталонний максимум настав на тлі хвилі м'яких грудневих екстремальних погодних умов, у тому числі 18,3°C в аеропорту Кадьяк, рекордних 16,6°C у районі Колд-Бей. Різдво на Алясці цього року видалось найтеплішим за всю історію спостережень.

За словами Томана, найбільш серйозними безпосередніми наслідками для людей, ймовірно, є величезна кількість опадів, що випали на внутрішній частині Аляски, де район Фербенкс постраждав від найсильнішого зимового шторму з 1937 року.

За словами Томана, прихід теплої та вологої погоди в середині зими на Алясці за останні два десятиліття стало частішим, ніж у попередні роки, що є ознакою зміни клімату.

Додамо

Дослідження, опубліковане минулого місяця в журналі Nature Communications, прогнозує, що в арктичному кліматі буде більше зимових дощів, ніж снігу, починаючи приблизно з 2060 чи 2070 року.

За словами Томана, на Алясці, як і раніше, будуть зимові холоди - прогнозувалося, що температура у Фербенксі впаде нижче -29C у ці вихідні, - але очікується, що в майбутньому будуть частіші епізоди з підвищеною вологістю та теплом.

Українські Національні Новини

Новини Світу