na-arselormittal-kriviy-rig-zayavili-pro-obshuk-provedeniy-sbu

На "АрселорМіттал Кривий Ріг" заявили про обшук, проведений СБУ

 • 11786 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Служба безпеки України прийшла з обшуками на ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг". Про це заявив в. о. генерального директора ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" Олександр Іванов у відеозверненні, опублікованому прес-службою підприємства, передає УНН.

"Сьогодні представники Служби безпеки України прийшли з обшуком на сучасний, щойно побудований об'єкт – 3-ю машину безперервного лиття заготовок. У нас вилучили копії усіх документів з цього обладнання та почали перевірку з контролю іонізаційного випромінювання", - сказав Іванов.

Він зазначив, що підприємство готове "до співпраці у законодавчому полі".

Також він нагадав, що підприємство "звинуватили в екоциді".

Нагадаємо, за повідомленням прес-служби Офісу Президента, під час наради у Кривому Розі Президент України Володимир Зеленський поцікавився у представників "АрселорМіттал Кривий Ріг", яких конкретних заходів було вжито для поліпшення екологічної ситуації в регіоні і зменшення шкоди місцевому населенню. Ішлося про програму зобов'язань, які компанія взяла на себе. Також Зеленський говорив, зокрема, про питання недопуску перевірок на виробництво і виведення з експлуатації мартенівського цеху у 2016-2017 роках, що не було зроблено, зазначали у прес-службі.

Президент заявив тоді, що дуже часто підприємства домагаються відтермінування виконання тих чи інших зобов'язань і заходів. Однак розплачується за це населення – своїм здоров’ям. Зокрема, постійно фіксується збільшення випадків онкологічних захворювань.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП