na-bakhmutskomu-napryamku-u-lyutomu-bulo-ponad-380-boyezitknen-z-rosiyanami-genshtab

На Бахмутському напрямку у лютому було понад 380 боєзіткнень з росіянами - Генштаб

 • 842733 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. З початку лютого на Бахмутському напрямку відбулося понад 380 бойових зіткнень з окупантами. Загалом там вже сім місяців тривають найінтенсивніші бойові дії. Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Найбільш складною обстановка залишається на Бахмутському напрямку, де агресор, незважаючи на значні втрати, не залишає спроби оточення населеного пункту Бахмут. Хочу відзначити, що бої на підступах Бахмута розпочалися ще у липні минулого року та тривають до сьогодні», - сказав Громов.

Деталі

Він зазначив, що амбіційне воєнно-політичне терористичних військ прагнуло ще до кінця серпня встановити контроль над містом. Планами кремля не передбачалося настільки довготривале протистояння та утримання силами оборони цього населеного пункту в Донецькій області, вказав Громов.

«На захоплення Бахмута окупанти кинули найбільш підготовлені частини та підрозділи регулярних військ, а також штурмові загони приватної військової компанії «вагнер». Найбільша частка артилерійських підрозділів окупантів зосереджена саме на цьому напрямку. Саме на Бахмутському напрямку вже сім місяців тривають найінтенсивніші бойові дії. З початку лютого там відбулося понад 380 бойових зіткнень з ворогом. Наші воїни мужньо обороняють свої позиції», - розповів Громов.

Доповнення

Президент України Зеленський заявляв, що стратегічне значення Бахмута, де тривають найактивніші бойові дії на лінії фронту, полягає в тому, що при взятті ворогом цього населеного пункту, росіянам відкривається дорога на Слов'янськ і Краматорськ, що й надалі наблизить їх до великих міст.

Українські Національні Новини

Війна