na-bangladesh-nasuvayetsya-naysilnishiy-za-desyatilittya-supertsiklon

На Бангладеш та Індію насувається найсильніший за десятиліття "суперциклон"

 • 16354 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. У середу найсильніший за останні десятиліття циклон обрушився на Бангладеш і східну Індію, в той час як синоптики прогнозують потенційно руйнівний і смертоносний штормовий приплив, передає УНН із посиланням на AFP.

Агентство відзначає, що влада доклала всіх зусиль, щоб евакуювати низовинні райони на шляху "Амфана" - другого "суперциклона", що утворився у північно-східній частині Індійського океану.

Але їх зусиллям перешкоджала необхідність дотримуватися суворих заходів обережності для запобігання поширенню пандемії коронавірусу, тоді як число інфікованих в обох країнах все ще зростає.

На початку середи суперциклон знаходився на відстані 125 кілометрів від берега з поривами до 200 кілометрів на годину, що еквівалентно урагану третьої категорії, повідомило індійське метеорологічне управління.

Очікувалося, що він трохи ослабне, але все ж завдасть сильного удару, коли перетне берег штату Західна Бенгалія і сусіднього Бангладешу в середу "вдень і ввечері" з поривами до 185 км/год.

Бангладешські синоптики сказали, що це станеться приблизно о 6:00 вечора, з потенційним штормовим нагоном до п'яти метрів (15 футів).

Шторм може "завдати масштабних збитків кількаметровою хвилею", - сказав глава індійського метеорологічного бюро Мрутюнджай Мохапатра.

Як повідомлялося в УНН, на минулому тижні більше 140 тис. осіб були змушені евакуюватися через тайфун на Філіппінах.

Українські Національні Новини

Новини Світу