na-britanskomu-tb-kartu-ukrayini-na-formi-zbirnoyi-porivnyali-z-brudnoyu-plyamoyu-na-veduchu-obrushilisya-s-kritikoyu

На британському ТБ карту України на формі збірної порівняли з "брудною плямою": на ведучу обрушилися з критикою

 • 20857 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Телеведуча британської програми "Good Morning Britain" Кейт Гаррауей в ефірі програми порівняла карту України, зображену на футболці нашої збірної з футболу, з "брудною плямою". Про це Гаррауей заявила нібито в контексті того, що "карту важко розгледіти", передає УНН.

Цитата:

"Це схоже на футболку, яку мій син піднімає з підлоги і вважає, що вона не дуже брудна. Це трохи схоже на брудну пляму. Ну ви розумієте, про що я", - заявила Гаррауей.

Деталі

Ефір проходив разом з послом України у Великій Британії Вадимом Пристайком, якого запросили обговорити майбутній матч з Англією. Репліка телеведучої пішла після того, як дипломат похвалив нашу збірну, відзначивши, що вона вперше змогла домогтися таких успіхів на чемпіонаті Євро.

Гаррауей також відкрито запитала у Пристайка, чи не є розміщення карти України на формі збірної політичним кроком. На що посол відповів, що обрис карти України символізує єднання всієї нації.

Гучне висловлювання телеведучої викликало невдоволення з боку перш за все англійської громадськості. Глядачі і шанувальники шоу були обурені такими словами ведучої, назвавши її в соцмережах грубою, а сам коментар дуже неприємним.

Окрім того, англійці розраховують, що українська сторона вимагатиме від прем'єр-міністра принести офіційні вибачення за коментарі телеведучої, що ображають Україну.

"Не здивуюся, якщо Україна попросить прем'єр-міністра принести офіційні вибачення за її коментарі, що ображають Україну", - писали користувачі.

При цьому, посол України в Британії не надавав реакції на заяву телеведучої. У своїх соціальних мережах Пристайко лише ретвітнув фрагмент, опублікований в Twitter програми.

Нагадаємо

Збірна України сьогодні вперше в своїй історії зіграє у чвертьфіналі чемпіонату Європи. Матч пройде в Римі о 22:00. Синьо-жовті зіграють зі збірною Англії.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі