na-bukovini-zatrimali-kerivnika-upravlinnya-ukrtransbezpeki-za-sistematichne-vimagannya-khabariv-z-pereviznikiv

На Буковині затримали керівника управління Укртрансбезпеки за вимагання хабарів з перевізників

 • 11362 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. На Буковині затримали керівника обласного управління Укртрансбезпеки, який систематично з перевізників вимагав хабарі від 5 до 50 тис. грн. Про це повідомляє УНН із посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

"На Буковині затримали керівника обласного управління Укртрансбезпеки – систематично отримував неправомірну вигоду від перевізників", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що чиновник налагодив злочинну схему отримання неправомірної вигоди від перевізників. За гроші обіцяв не проводити перевірки на дотримання ліцензійних умов маршрутних таксі, сприяти нелегальному переміщенню вантажівок, які порушують габаритно-вагові стандарти та безперешкодно видавати дозволи на перевезення пасажирів.

"Встановлено, що сума щомісячних "поборів", що перевізники мали сплатити посадовцю – від 5 до 50 тис. грн… Зокрема, задокументовано численні факти отримання зловмисником неправомірної вигоди на загальну суму понад 150 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Так, учора, 16 листопада, керівника управління затримали "на гарячому". Він отримував чергову частину неправомірної вигоди – 5 тис. грн від підприємця за зменшення суми штрафних санкцій.

Наразі слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання йому запобіжних заходів.

Нагадаємо, на Харківщині судитимуть двох старших оперуповноважених через вимагання хабаря у розмірі 1000 доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП