na-chas-viboriv-na-kordoni-kilkist-prikordonnikiv-zbilshili-do-7-tisyach

На час виборів на кордоні кількість прикордонників збільшили до 7 тисяч

 • 16788 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. На кордоні України під час виборів щодня працює близько 7 тисяч прикордонників, замість запланованих раніше 6. Про це УНН повідомив прес-секретар голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Ми з понеділка перейшли на посилений режим охорони кордону. Ми, фактично, з 2014 року, з початку російської агресії, в посиленому форматі охороняємо кордон. Але за рахунок маневрів, сил та транспорту, в окремих ділянках, от в такі періоди ще посилюємо цю систему. Тому, щодоби у нас знаходиться близько 7 тисяч прикордонників на охороні кордону. До цієї цифри ми дійшли, уточнивши розрахунок сили й засобів. Додам, що є ще біля 1300 прикордонників – це ті резерви, які йдуть на посилення", - відзначив Слободян.

Також, прес-секретар Держприкордонслужби наголосив, що їх відомство продовжить працювати так само, як і під час голосування 31 березня.

"Як ми працювали під час першого туру виборів, в такому ж форматі ми будемо працювати й у другому турі. В тісній комунікації з центрвиборчкомом, національною поліцією, Службою безпеки України та іншими правоохоронними органами", - додав Олег Слободян.

Нагадаємо, 5 квітня УНН повідомляв, що прикордонники продовжують посилений режим охорони кордону. 

Також повідомлялось, що напередодні другого туру кордон охоронятиме більше 6 тис. прикордонників.

Українські Національні Новини

Політика