na-cherkaschini-376-infikovanikh-koronavirusom-osib

На Черкащині 376 інфікованих коронавірусом осіб

 • 9860 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Станом на 19 травня на Черкащині зареєстровано 376 інфікованих коронавірусом особи, передає УНН із посиланням на дані КМУ.

Уточнюється, що з початку епідемії на Черкащині одужало 217 осіб, померло - 16 осіб.

Додамо, що за добу коронавірус на Черкащині діагностували у 4 осіб.

Загалом, станом на сьогодні в Україні лабораторно підтверджено 18 тис. 876 випадків захворювання на коронавірус: 548 людей померло, 5 тис. 632 – одужало.

Нагадаємо, Черкаській обласній лікарні придбали сучасний ампліфікатор CFX96 Touch для діагностики методом полімеразно-ланцюгової реакції. 

Апарат закупили коштом благодійного фонду “Урожай громаді” агрохолдингу МХП. Додатково в лабораторію у межах спільного проекту бізнесу, влади та громадськості “Спільнодія Черкащини” придбали комплектуюче обладнання: ультрафіолетовий бокс, термошейкери та інше лабораторне обладнання на майже 300 тис. грн.

“Ми усвідомлюємо важливість цього апарату і для боротьби з коронавірусом, і для подальшої роботи обласного закладу. Тому в співпраці із обласною адміністрацією оперативно відреагували на потребу. Переконані, що апарат врятує не одне життя, бо на сьогодні ПЛР-діагностика — один із найточніших методів”, — наголосив координатор Черкаського обласного штабу протидії коронавірусу від МХП Руслан Пономаренко.

Довідка УНН: МХП — найбільший виробник курятини в Україні, найпопулярніша торгова марка — “Наша Ряба”. Власник компанії Юрій Косюк. Загальна сума допомоги країні на протидію коронавірусу вже склала 84 млн грн.

Українські Національні Новини

Суспільство