na-cherkaschini-biznes-ta-gromadi-vigotovili-mayzhe-50-tis-banok-tushonki-dlya-potreb-zsu-ta-vpo

На Черкащині бізнес та громади виготовили майже 50 тис. банок тушонки для потреб ЗСУ та ВПО

 • 107646 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. За останні два місяці бізнес та жителі Сміли, що на Черкащині, забезпечили ЗСУ та ВПО майже 50 тис. банок тушонки. Про це розповів міський голова Сміли Сергій Ананко, передає УНН.

Деталі

Він уточнив, що виготовленням курячої тушонки займались працівники навчальних закладів Сміли, а банки для закрутки зносили всі сміляни.

Своєю чергою сировину, за сприяння військової адміністрації Черкаського району, надала компанія МХП.

"За два місяці було виготовлено 49 тис. 682 банки тушонки. На сьогодні ще є в наявності 30 тис. цих закруток. Вони будуть і надалі передаватись ЗСУ та ВПО", - заявив Ананко.

Також мер міста подякував усім, хто долучився до організації виготовлення курячої тушонки у Смілі. А також всім тим, хто безпосередньо її "закручував".

Крім того, Ананко поінформував про факти затримки псевдоволонтерів, які намагалися продати гуманітарний вантаж тушонки. Останні надали в міську раду підроблене звернення від командира однієї із військових частин ЗСУ. Тушонку їм видали згідно актів прийому-передачі.

Мер міста розповів, що вкрадена тушонка повернута на склади у заклади освіти Сміли і буде далі надаватись для ЗСУ. Також, місто продовжуватиме формувати гуманітарні вантажі, додав він.

Додамо

МХП надав 10 тисяч тонн курятини для безкоштовних обідів для "Смачної варти", яка безоплатно годує частини ЗСУ, лікарні, дитячі будинки та будинки літніх людей, поліцію, територіальну оборону, людей у бомбосховищах та інших нужденних.

Довідка

МХП - провідний виробник курячого м'яса в Україні з найбільшою часткою ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів ("Наша Ряба"). Засновник компанії - Юрій Косюк.

Українські Національні Новини

Суспільство