na-cherkaschini-ne-zafiksovano-novikh-infikovanikh-koronavirusom-1

На Черкащині не зафіксовано нових інфікованих коронавірусом

 • 10754 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Станом на 15 квітня, на Черкащині зареєстровано 105 інфікованих короновірусом осіб. Ситуація за добу не змінилася. Про це повідомляє Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України, передає УНН.

"Захворювання зареєстровані на 13 адмінтериторіях: в м. Черкаси, м. Cміла, м. Умань, Золотонішському, Городищенському, Кам’янському, Лисянському, Канівському, Смілянському, Маньківському, Черкаський, Уманському, та Шполянському районах", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за добу було досліджено 183 зразки матеріалу від хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію.

"Обстежувались хворі з підозрою на COVID-19, з діагнозом - пневмонія, а також контактні особи, які спілкувалися з хворими з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, бізнес Черкащини зібрав майже 20 млн грн на боротьбу з коронавірусом. Найбільшу суму виділив Юрій Косюк, власник агрохолдингу МХП — виробника курятини "Наша Ряба", чиї потужності розташовані у Черкаській області. Він надав регіону 14 млн грн.

Загалом МХП надав 84 млн грн на подолання коронавірусу. Гроші спрямовані, зокрема, Вінницькій області і в загальнонаціональний фонд.

Окрім того, компанія реалізує на Черкащині соціальний проект для людей літнього віку. Йдеться про ініціативу "Соціальний магазин", яку реалізують підприємства групи МХП: ПрАТ "Миронівська птахофабрика" та ДП "Перемога Нова". У межах проекту птахофабрики через соціальні магазини підтримують малозабезпечені верстви населення у місцях своєї присутності. Насамперед пенсіонерів, які мають можливість раз на місяць купувати курятину за пільговими цінами. Соціальні магазини обслуговують 32 села у Канівському районі і 10 сіл у Черкаському районі.

Українські Національні Новини

Суспільство