na-cherkaschini-pid-chas-remontu-dorig-privlasnili-mayzhe-milyon-griven

На Черкащині під час ремонту доріг привласнили майже мільйон гривень

 • 11932 переглядiв

КИЇВ. 29 лютого. УНН. На Черкащині директор комунального підприємства та двоє директорів приватних підприємств підозрюються у привласнення майже 900 тис. гривень під час ремонту доріг. Про це повідомляє УНН із посиланням на прокуратуру Черкаської області.

"За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно членів злочинного угруповання, а саме директора комунального підприємства та двох директорів приватних підприємств, які обвинувачуються у заволодінні бюджетними коштами в сумі майже 900 тис. грн, а також видачі завідомо неправдивих офіційних документів, що призвело до тяжких наслідків, під час виконання робіт по утриманню автомобільних доріг (нанесення дорожньої розмітки) у місті Черкаси. Наразі обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України скеровано до Соснівського районного суду місті Черкаси", - сказано у повідомленні.

За даними слідства, обвинувачені внесли до актів приймання виконаних робіт завідомо неправдиві відомості щодо видів, обсягів і вартості будівельних робіт, які відповідно до висновку експертизи, через завищення, не відповідають результатам фактично виконаних робіт.

На цей час прокурорами Черкаської місцевої прокуратури вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.

Діяльність організованої групи викрито Черкаською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

За вчинене порушникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Сумщині керівник однієї з підрядних організацій завідомо склав звітні документи про виконання дорожньо-будівельних робіт на суму 821 054 гривні, тоді як насправді за висновками експертиз вартість цих робіт фактично дорівнює нулю.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП