na-cherkaschini-pyatom-chlenam-bandi-povidomili-pro-pidozru-za-brakonyerstvo

На Черкащині п’ятьом членам "банди" повідомили про підозру за браконьєрство

 • 13698 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. На Черкащині п’ятьом членам злочинної групи повідомлено про підозру у незаконному вилові риби на території Кременчуцького водосховища річки Дніпро. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Черкаської області.

"За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури слідчі Нацполіції повідомили про підозру п’ятьом членам злочинної групи, які займалися незаконним рибним промислом на території Кременчуцького водосховища річки Дніпро (ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 249 ККУ)", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що директор приватного підприємства умисно, з метою особистого збагачення - вступив у злочинну змову із рядом фізичних осіб та суб’єктів господарювання та організував незаконну діяльність по вилову риби шляхом використання сіток. Учасники групи вчиняли незаконний вилов риби, яка складувалася та приводилася до стану заморозки на рибозаготівельних складах, з метою її подальшого збуту суб’єктам господарювання, які займаються рибопереробною діяльністю, за готівковий розрахунок.

"Підозрювані приховували в обліковій документації фактичні обсяги та види виловленої риби, у зв’язку з чим державному бюджету України завдавалися значні збитки", - повідомили у прокуратурі.

Як повідомлялося в УНН раніше, близько 40 тонн риби, понад 80 кілометрів риболовецьких сіток, "чорна" бухгалтерія, професійні електролови, незареєстрована зброя, автомобілі, човни, майже півмільйона гривень та 17 тисяч доларів США - усе це поліцейські вилучили у колишнього працівника органів внутрішніх справ та його дев’яти спільників.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Медики розповіли, як заспокоїти дитину під час вакцинації

     • 10970 переглядiв

    "Дія" відсьогодні надає електронні підписи

     • 17013 переглядiв