na-chernigivschini-pislya-zvernennya-v-politsiyu-znyali-komunistichnu-simvoliku-u-kafe

На Чернігівщині після звернення в поліцію зняли комуністичну символіку у кафе

 • 19207 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. В одному із ресторанів у Прилуках на Чернігівщині були зняті комуністичні прапори та портрети "вождів" після звернення у поліцію. Про це у соцмережі Facebook повідомив голова громадської організації "Світанок", співзасновник проекту щодо декомунізації Вадим Поздняков, передає УНН.

"Комуністичні прапори та портрети вождів було прибрано із ресторану у Прилуках. Продовження історії із рестораном у Прилуках, де висіли портрети та погруддя Сталіна, Леніна, серпи-молоти та радянські прапори", - зазначив він.

Водночас, як зазначили у відділі комунікацій ГУНП у Чернігівській області, за цим фактом у поліції відкрили кримінальне провадження. Так, інформація щодо неправомірних дій надійшла до Прилуцького відділу поліції 24 січня. Заявниця повідомила про порушення законодавства про декомунізацію, а саме, що в одному із закладів міста була розміщена комуністична символіка.

"За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) - карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої", - сказано у повідомленні.

Триває досудове розслідування.

Як раніше повідомляв УНН, новий голова Інституту національної пам’яті Антон Дробович заявив, що проспект маршала Георгія Жукова мають перейменувати у проспект генерала Петра Григоренка через те, що Жуков підпадає під декомунізацію.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП