na-chernigivschini-schodobi-vigotovlyali-tonnu-kontrafaktnoyi-molochnoyi-produktsiyi-sbu

На Чернігівщині щодоби виготовляли тонну контрафактної молочної продукції - СБУ

 • 10720 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури припинили на Чернігівщині діяльність підпільного цеху з виготовлення контрафактної молочної продукції. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ, передає УНН.

Правоохоронці встановили, що нелегальне виробництво організував у Ніжині місцевий підприємець. Цех працював в орендованих складських приміщеннях у промисловому районі міста.

Зокрема, виготовлявся фальсифікат відомого іноземного бренду в антисанітарних умовах, використовуючи відходи молочної продукції невідомого походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише одна молочна компанія в Україні відповідає вимогам експорту ЄС

Співробітники спецслужби задокументували, що цех щодоби виготовляв у середньому одну тонну готової продукції, яку зловмисник реалізував торговельним мережам по всій території України.

Під час обшуків на нелегальному виробництві оперативники виявили обладнання для виготовлення фальсифікату, ємності з небезпечними хімічними речовинами, пакувальний матеріал та понад триста ящиків готової продукції загальною вартістю майже один мільйон гривень.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, у світовому рейтингу експорту молочної продукції Україна скотилася на 42 місце.

Також нагадаємо, за словами директора Асоціації постачальників торгівельних мереж О.Дорошенка, антибіотики в Україні містить кожна друга упаковка молока.

Українські Національні Новини

Суспільство