na-chernigivschini-vikrito-skhemu-organizatsiyi-pidkupu-vibortsiv-pid-pidozroyu-posadovets-rda

На Чернігівщині викрито схему організації підкупу виборців: під підозрою посадовець РДА

 • 12198 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. На Чернігівщині керівника одного зі структурних підрозділів Бахмацької райдержадміністрації підозрюють у причетності до організації підкупу виборців. Так, після обшуку в його автомобілі було знайдено гроші та списки виборців, що свідчать про організацію мережі скупки голосів на користь однієї з політичних сил та кандидата у депутати до парламенту по округу №208. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Національної поліції.

“В ході проведення комплексу заходів щодо попередження порушень виборчого законодавства поліцейські встановили, що керівник одного зі структурних підрозділів Бахмацької райдержадміністрації може бути причетний до організації підкупу виборців”, — повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Володимир Нідзельський.

За його словами, у результаті проведеного в його автомобілі обшуку поліцейські виявили докази причетності чоловіка до вищезазначеного правопорушення.

“З авто, зокрема, вилучені списки виборців із зазначенням так званих „десятників“ та 66 тисяч гривень. За попередніми підрахунками поліції, мережа охоплює понад 5 тисяч осіб”, — сказав Нідзельський.

Повідомляється, що обшук був проведений в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за частиною 2 статті 160 Кримінального Кодексу України — підкуп виборців.

Також наразі поліція встановлює всіх осіб, які можуть бути причетними до підкупу виборців.

Нагадаємо, посадовця мерії Подільська викрито на підкупі членів виборчкому.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У ЗСУ за добу виявили понад 80 нових випадків COVID-19

     • 12634 переглядiв