na-chetvertiy-tramvay-vlasnogo-virobnitstva-u-vinnitsi-vitratyat-7-mln-grn

На четвертий трамвай власного виробництва у Вінниці витратять 7 млн грн

 • 7760 переглядiв

ВІННИЦЯ-КИЇВ. 2 грудня. УНН. На модернізацію четвертого трамваю "Vin Way", який виготовляють на КП "Вінницька транспортна компанія", витратять 7 млн грн. Про це повідомив генеральний директор підприємства Михайло Луценко, передає кореспондент УНН-Центр.

"Реконструкцію транспортного засобу здійснювали на базі трамвайного вагону Т-4UA 1971 року випуску. Наразі він готовий на 90%. Залишилося здійснити монтаж електричного обладнання та комплектуючих частин. Намагаємося максимально залучити вінницьких виробників для виготовлення деталей. Наприклад, пластикові панелі − місцевого виробництва. Так ми економимо ще 20%", − розповів М.Луценко.

Оновлений трамвай одночасно зможе перевозити 120 пасажирів та розвивати швидкість до 60 км. 19 грудня його планують протестувати, потім сертифікують, і вже у січні будуть перевозити пасажирів. За попередніми даними, він курсуватиме за маршрутом № 6 "Залізничний вокзал − Вишенька".

Нагадаємо, перший вінницький "Vin Way" курсує на маршрутах міста вже більше року, другий "Vin Way" − запрацював на початку вересня, третій трамвай "Vin Way" вже їздить вулицями Вінниці.

Українські Національні Новини

Суспільство