na-dekilka-dniv-chi-tizhniv-gensek-odkb-zayaviv-scho-termin-prisutnosti-mirotvortsiv-u-kazakhstani-zalezhatime-vid-situatsiyi

На декілька днів чи тижнів: генсек ОДКБ заявив, що термін присутності миротворців у Казахстані залежатиме від ситуації

 • 17864 переглядiв

КИЇВ. 6 чічня. УНН. Термін присутності миротворців у Казахстані буде залежати від ситуації і від рішення керівництва республіки. Про це російським ЗМІ повідомив генеральний секретар ОДКБ Станіслав Зась, пише УНН.

Деталі

Зокрема, він зазначив, що в ОДКБ розраховують, що сили організації в Казахстані ненадовго - на декілька днів або тижнів. Після завершення операції усі війська ОДКБ виведуть. У яких казахських містах розмістять миротворців ОДКБ, залежить від того, де вони знадобляться.

Також він зазначив, що миротворчі сили ОДКБ у Казахстані налічуватимуть близько 2,5 тисяч людей, але, за необхідності, можуть бути посилені.

"Якщо говорити про ті завдання, які перед ними поставлені, то умовно їх можна розділити на дві основні. Перше - охорона найважливіших державних, стратегічних об'єктів. І друге завдання - надання допомоги у підтримці правопорядку, щоб люди відчували себе безпечно", - заявив генсек.

Доповнення

Президент Токаєв заявив, що "терористичні банди" провели серйозну підготовку за кордоном і в Алмати одна з таких банд захопила п'ять літаків.

Президент Казахстану Касим Жомарт Токаєв 5 січня провів засідання контртерористичного штабу та звернувся до глав держав ОДКБ із проханням про допомогу у наведенні порядку в країні.

Генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на державному телеканалі "Хабар" закликав усіх членів ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку) запровадити війська до країни. За словами Аубакірова, ввести війська мають саме всі країни, що входять до ОДКБ, а не одна.

Як відомо, в ОДКБ входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан та Таджикистан.

5 січня президент Білорусі Олександр Лукашенко обговорив ситуацію в Казахстані з Володимиром Путіним та президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим.

Білоруський лідер заявив, що у постійному контакті перебувають лідери всіх країн ОДКБ.

6 січня Росія ввела "миротворців" до Казахстану.

Українські Національні Новини

Політика