na-deokupovanikh-teritoriyakh-donechchini-eksgumuvali-ponad-120-til

На деокупованих територіях Донеччини ексгумували понад 120 тіл

 • 107172 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. За тиждень на місцях масового поховання у Лимані Донецької області вилучили тіла 22 цивільних і 34 військових. Загалом на деокупованих територіях регіону ексгумували понад 120 тіл. Про це повідомляє поліція Донецької області, передає УНН.

Цитата

"У звільнених населених пунктах поліція виявила 35 місць поховань. З них три – масові. Одне – у Святогірську, де було захоронено 7 осіб (6 жінок та 1 чоловік). Інші – на кладовищі в Лимані. У братській могилі поховано кілька десятків військовослужбовців ЗСУ, а на другій локації покояться більше сотні цивільних. Людей ховали цілими родинами", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, робота на цвинтарі триває безперервно, попри дощ, який розмиває ґрунт. 

"На сьогодні в Лимані вилучено тіла 22 цивільних мешканців і 34 військових. Поліцейські виявляють як ознаки природної смерті, так і насильницьких дій. Були ушкодження отримані внаслідок обстрілів або катувань – встановить слідство. Трупи спрямовано на експертизу, за результатами якої буде встановлено причини смерті громадян. Загалом на деокупованих територіях виявлено понад 120 тіл, з них 64 цивільних мешканці. Серед загиблих цивільних - 32 чоловіки, 29 жінок, стать ще трьох осіб не встановлено", – ідеться у повідомленні.

За всіма фактами триває досудове розслідування. Правова кваліфікація – ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо

11 жовтня повідомляли, що у деокупованих Святогірську та Лимані виявили нові масові поховання цивільних.

Українські Національні Новини

Війна