na-deokupovaniy-kharkivschini-planuyut-stvoriti-ponad-20-viyskovikh-administratsiy

На деокупованій Харківщині планують створити понад 20 військових адміністрацій

 • 145242 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. В адмінмежах об'єднаних громад Харківщини ініціюють створення понад 20 військових адміністрацій. Насамперед мова про громади, де є або були активні бойові дії, та деокуповані населені пункти. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, інформує УНН.

Цитата

«Для оперативної координації відновлювальних процесів на деокупованих територіях на місцях мають бути керівники, які продемонстрували патріотизм та в найскладніші часи окупації працювали на благо українців. Ініціюємо створення понад 20 військових адміністрацій в адмінмежах об'єднаних громад Харківщини. Насамперед мова йде про громади, де є або були активні бойові дії, та деокуповані населені пункти. Розглянули кандидатів як серед чинних голів, так і тих, хто гідно зарекомендував себе протягом часу повномасштабного вторгнення», - повідомив Синєгубов.

Деталі

За його словами, ці та інші нагальні питання предметно обговорили із віцепрем'єркою Іриною Верещук на засіданні Координаційного штабу.

«Розмінування, відновлення критичної інфраструктури, забезпечення гуманітарною допомогою та евакуаційні заходи, - першочергові завдання», - зазначив Синєгубов.

Окрім того, він повідомив, що було проведено нараду із волонтерською спільнотою Харківщини.

«Дуже важливо координувати зусилля та рівномірно розподіляти допомогу, в тому числі і щодо евакуації. Вкотре дякую волонтерському руху Харківщини за активність та небайдужість», - додав Синєгубов.

Доповнення

На деокупованих територіях Харківщини вже розчищено понад 100 км доріг. Також відновлює сполучення і Укрзалізниця.

На звільнених від російських окупантів територіях Харківської області відновлюють роботу "Ощадбанк" та "ПриватБанк".

Українські Національні Новини

Політика