na-deokupovaniy-kharkivschini-vzhe-mozhna-oformiti-pasporti-minreintegratsiyi

Жителі деокупованої Харківщини знову можуть оформлювати паспорти: список місць

 • 183981 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Жителі звільнених від російських окупантів територій Харківщини вже можуть оформлювати ID-картки та закордонні паспорти. Про це у Telegram повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, інформує УНН.

Цитата

"Мешканці ДОТ Харківщини вже можуть оформлювати ID-картки та закордонні паспорти – поступово відновлюють роботу підрозділи ДМС у Харківській області", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Головне управління ДМС України в Харківській області відновило роботу Первомайського, Чугуївського та Зміївського районних відділів ДМС, які розташовані максимально близько до деокупованих територій. Наразі тривають роботи з відновленню функціонування Балаклійського та Шевченківського відділів ГУДМС України в Харківській області.

Зокрема, Первомайський відділ ГУ ДМС Харківської області повністю розпочав роботу. Люди звертаються за оформленням ID-карток, паспортів для виїзду за кордон і вклеюванням фото. Серед відвідувачів – 5-10% жителі деокупованих територій.

Відновлює роботу і Чугуївський відділ міграційної служби Харківської області.

Зміївський відділ ГУ ДМС також надає повний спектр адміністративних послуг. За кілька діб до відділу звернулись майже півтори сотні українців. Основна кількість звернень стосується оформлення ID-картки, а також поновлення втрачених документів та обміну протермінованих.

Балаклійський і Шевченківський відділи ще не приймають відвідувачів. Але там вже повною мірою тривають відновлювальні роботи. Необхідні послуги населенню деокупованих територій готова надавати спеціально сформована мобільна група, яка в бусі пересувається на ДОТ. Її виїзд здійснюватиметься за запитом ВЦА.

Першочергово обслуговуватимуть громадян, яким виповнилося 14 років і вони вперше отримують паспорт, а також людей, які втратили документ.

Нагадаємо

20 вересня президент України Володимир Зеленський повідомив, що на деокупованих територіях Харківщини почали надходити продукти, пенсії, відновлюється інфраструктура.

26 вересня стало відомо, що у деокупованій Балаклії з'явилася електроенергія.

Українські Національні Новини

Суспільство