na-dnipropetrovschini-trivaye-budivnitstvo-suchasnogo-avtobanu

На Дніпропетровщині триває будівництво сучасного автобану

 • 8176 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. На Дніпропетровщині відновлено будівництво нової ділянки траси державного значення Дніпро-Решетилівка. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрацїі, передає УНН.

Планується збудувати понад півсотні кілометрів об’їзної. Зазначається, нова ділянка решетилівської траси дозволить об'їхати низку населених пунктів: Лобойківку, Петриківку, Китайгород та Царичанку.

Уточнюється, що з будівництвом нової ділянки дороги водіям більше не доведеться стояти в заторах – шлях на Київ буде прямий.

"Це дуже важливий інфраструктурний проект для місцевих жителів та для всієї Дніпропетровської області. Люди відчують, як розгрузяться місцеві дороги. А до Києва можна буде доїхати швидше", – коментує голова бюджетного комітету Верховної Ради Андрій Павелко.

Роботи на національній трасі тривають із 2017 року. З того часу дорожники уклали 11 км автошляху. Крім того, облаштували зливову систему, освітлення та біопереходи для перегону свійських тварин.

Наразі будівництво сконцентроване в районі Іванівки та Петриківки. Наступна ділянка траси, до якої планують приступити дорожники, – 7,5 км.

Загальна товщина "дорожнього одягу" – 65 см. Гарантія на дорогу – 10 років.

"Наймасштабніше будівництво доріг відбувається у Дніпропетровській області. Із Дніпропетровської області ніколи не було нормальної траси на Київ. Нині вона будується. Уже влітку буде готовий виїзд за Петриківку. Наступного року об’їзна поєднається з трасою Дніпро-Решетилівка на каналі Дніпро-Західний Донбас", - коментує радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик.

Чотирисмуговий автобан європейської якості мають завершити у 2021 році. Будівництво ділянки решетилівської магістралі – коштом державної субвенції. Протягом 2017-2018 років виділили 560 млн грн, цьогоріч планують спрямувати 1,2 млрд грн.

Українські Національні Новини

Економіка