na-dnipropetrovschini-u-vlasnist-gromadi-povernuto-dilyanku-vartistyu-51-mln-griven

На Дніпропетровщині у власність громади повернуто ділянку вартістю 51 млн гривень

 • 7333 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. У Дніпропетровській області за втручання прокуратури підприємство змушене повернути громаді земельну ділянку вартістю понад 41 млн грн. Про це УНН повідомили в прес-службі прокуратури Дніпропетровщини.

Повідомляється, що рішенням Господарського суду Дніпропетровської області задоволено позовну заяву Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області до товариства з обмеженою відповідальністю про розірвання договору оренди земельної ділянки вартістю понад 41 млн грн.

Так, у 2010 році між Дніпропетровською районною державною адміністрацією та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір оренди земельної ділянки площею 39 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Підгородненської міської ради.

Встановлено, що вказане підприємство не сплачувало орендну плату за землю, чим порушило вимоги Земельного кодексу України та Закону України "Про оренду землі".

Наразі за втручання прокуратури вказаний договір оренди розірвано, підприємство змушене повернути земельну ділянку територіальній громаді.

Крім того, в ході судового розгляду підприємство добровільно сплатило до бюджету заборгованість у сумі 20 тис. грн.

Нагадаємо, що в Києві через суд забрали землю на майже 9 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП