na-dnipropetrovshchyni-u-zastupnyka-nachalnyka-politsii-znaishly-14-mln-nezakonnykh-aktyviv

На Дніпропетровщині у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів

 • 14986 переглядiв

Виявлено, що заступник начальника одного з райуправлінь поліції Дніпропетровської області з 2021 по 2022 рік незаконно придбав активи на суму щонайменше 14 мільйонів гривень, які перевищують його законні доходи.

У ході перевірки правоохоронці виявили ознаки незаконного збагачення у поліцейського який, обіймаючи керівну посаду одного з райуправлінь поліції Дніпропетровської області, за два роки набув активів щонайменше на понад 14 млн гривень. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, пише УНН.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру посадовцю одного з правоохоронних органів. Йому інкриміновано декларування недостовірної інформації та незаконне збагачення (ч. 2 ст. 366-2, ст. 368-5 Кримінального кодексу України),

- йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, підозрюваний з 2021 по 2022 роки перебував на посаді заступника начальника одного з райуправлінь поліції Дніпропетровської області.

За цей час він незаконно збагатився та набув активів, які перевищували його законні доходи на понад 14 млн грн.

У подальшому посадовець не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави, відомості про набуті активи.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо

Екс-чиновник Збройних сил України незаконно збагатився на 58 мільйонів гривень під час повномасштабного російського вторгнення, придбавши необґрунтовані активи - автомобіль, квартиру, земельні ділянки та інше майно.