na-donbasi-boyi-dosyagli-maksimalnoyi-intensivnosti-u-minoboroni-povidomili-de-ydut-nayzapeklishi-boyi

На Донбасі бої досягли максимальної інтенсивності: у Міноборони повідомили, де йдуть найзапекліші

 • 154160 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. У Донецькій та Луганській областях бої досягли максимальної інтенсивності. Найзапекліші бої точаться на Сєвєродонецькому, Бахмутському і Курахівському напрямках. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

"Російські окупаційні війська не припиняють ведення наступальних дій у східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями, забезпечення стійкості сухопутного коридору між Ростовською областю та тимчасово окупованою територією АР Крим, а також блокування морських комунікацій України у північно-західній частині Чорного моря. Наразі такими є тактичні плани російського агресора", - розповів Мотузяник.

Деталі

За його словами, для цього російське командування задіяло усі сили й здійснює спроби оточити українські війська на Донеччині та Луганщині.

"Бої досягли максимальної інтенсивності, російські окупаційні війська ведуть вогонь вздовж усієї лінії баєвого зіткнення й також намагаються бити в глибину нашої оборони. Одночасно з цим здійснюється штурм на декількох напрямках. Найзапекліші бої точаться на Сєвєродонецькому, Бахмутському і Курахівському напрямках. Для посилення угрупування військ та відновлення втрат ворог знімає зі зберігання застаріле озброєння й військову техніку", - сказав Мотузяник.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що окупанти продовжують обстрілювати Донецьку область. Ситуація складна вздовж лінії фронту.

Українські Національні Новини

Суспільство