na-donbasi-boyoviki-obstrilyali-bezpilotnik-obsye

На Донбасі бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ

 • 9801 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. В Старобешівському районі Донеччини бойовики обстріляли безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ. Про це повідомляється на офіційній сторінці Командування ООС в Facebook, передає УНН.

"Вчора в районі населеного пункту Петрівське, зі сторони НЗФ РФ, зі стрілецької зброї, було обстріляно безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ. У зв’язку із загрозою втрати БПЛА – його було посаджено. Дрон пошкоджень не зазнав", - повідомили в пресцентрі ООС.

Командування ООС також зазначає, що російські окупаційні війська регулярно відкривають вогонь по безпілотним літальним апаратам ОБСЄ, чим саме намагаються протидіяти їх роботі з моніторингу обстановки на фронті.

У Командуванні ООС допускають, що це може свідчити про спробу бойовиків приховати від міжнародних спостерігачів забороненого озброєння.

"Противник нерідко намагається звинуватити у власних діях Українську сторону. Українські військові, дотримуючись чинного законодавства та міжнародних зобов'язань успішно виконують завдання зі стримування російської агресії і готові діяти при будь-якому варіанті змін обстановки", - підкреслили в Командуванні ООС.

Як повідомлялося раніше, за інформацією розвідки, бойовики за допомогою безпілотників приховують переміщення бронетехніки.

Українські Національні Новини

Політика