na-donbasi-pochali-vidnovlyuvati-poshkodzheniy-cherez-obstrili-vodogin

На Донбасі почали відновлювати пошкоджений через обстріли водогін

 • 7482 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Роботи по розмінуванню та ремонтно-відновлювальні роботи на Південно-Донбаському водогоні розпочали на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил з посиланням на Українську сторону СЦКК, передає УНН.

"Рішенням Командувача об'єднаних сил українською стороною СЦКК за сприяння СММ ОБСЄ було забезпечено встановлення режиму тиші на час проведення робіт з розмінування території, усунення прориву водогону та проведення робіт щодо безперервного водопостачання до вказаних населених пунктів", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК здійснила координацію робіт з обстеження та розмінування місцевості загальною площею 200 м2. Наразі під контролем української сторони СЦКК здійснюються ремонтно-відновлювальні роботи на водогоні.

Зазначено, що через обстріли із застосування важких озброєнь з боку незаконних збройних формувань на ділянці водогону КП "Вода Донбасу" стався прорив труб, що поставило під загрозу постачання питної води для 1,3 мільйона мешканців населених пунктів Вугледар, Докучаєвськ, Новотроїцьке, Волноваха та Маріуполь. Виток води внаслідок пошкоджень сягає 1500 м3/год.

"Проведення ремонтно-відновлювальних робіт ускладнювалось знаходженням місця прориву водогону в зоні досяжності обстрілу бойовиків з будь-яких видів зброї, а також можливої наявності на ділянці мін та боєприпасів, що не вибухнули", - пояснили у штабі.

Нагадаємо, у результаті супутникового дослідження тимчасово окупованої території Донецької області зафіксували пошкодження Південно-Донбаського водогону. Через це з'явилася загроза подачі питної води для 1,3 мільйона мирного населення. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП