na-donbasi-rf-oblashtovuye-skladi-z-boyepripasami-u-likarnyakh-rozvidka

На Донбасі РФ облаштовує склади з боєприпасами у лікарнях – розвідка

 • 9057 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Російська Федерація облаштовує склади зі зброєю на об’єктах цивільної інфраструктури тимчасово окупованих територій, у тому числі і в лікарнях. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міноборони України.

"Зокрема, інтенсивно поповнюються існуючі та формуються нові оперативні резерви зброї, боєприпасів та іншого військового майна. У зв’язку з цим, на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях склади з боєприпасами й вибуховими матеріалами облаштовуються на об’єктах цивільної інфраструктури, у т. ч. на території лікувальних закладів населених пунктів, розташованих поблизу лінії зіткнення", - зазначили у прес-службі.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, через використання російськими окупаційними військами території, об’єктів та майна цивільних медичних закладів, погіршився стан медичного обслуговування населення.

"При цьому, медичний персонал цивільних лікарень зобов’язаний підтримувати постійну готовність до негайного виконання завдань в інтересах російських окупаційних військ", - додали у прес-службі.

У зв’язку з цим, виїзд автомобілів швидкої допомоги за викликом населення здійснюється тільки в екстрених випадках з дозволу начальника медичної служби місцевого російського військового гарнізону.

Нагадаємо, за даними української розвідки, на окупованому Донбасі активізувалась ФСБ.

Українські Національні Новини

Політика