na-donbasi-z-pochatku-dobi-pyat-vorozhikh-obstriliv-ye-poraneniy

На Донбасі з початку доби п'ять ворожих обстрілів, є поранений

 • 7592 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. З початку цієї доби, станом на 12:00, у районі проведення операції Об’єднаних сил ворог п’ять разів відкривав вогонь по українських позиціях. Внаслідок цього одного українського військового було поранено. Про це повідомив представник прес-центру Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк під час брифінгу, передає УНН.

"Від початку поточної доби бойовики здійснили 5 прицільних обстрілів позицій захисників України. Також відбулося бойове зіткнення. Ворожі обстріли зафіксовано: з великокаліберних кулеметів - у районі Луганського, зі стрілецької зброї - поблизу Широкиного. Внаслідок ворожих обстрілів було поранено одного українського військового, його стан здоров'я задовільний", - сказав Гуцуляк.

З його слів, з опівночі противник вів вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по захисникам Водяного, а після 5:15 ранку випустив 4 міни калібру 82 мм.

"З 5:20 протягом години бойові дії тривали поблизу Новоолександрівки. Від села Калинове-Борщувате окупанти випустили по позиціях наших воїнів 14 мін 120-го та 82-го калібрів, вели щільний вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів", - зазначив Гуцуляк.

Окрім цього, за наявною на цей час інформацією, сьогодні вночі, близько 2:30, українським спостерігачем у районі Водяного було виявлено висування диверсійно-розвідувальної групи противника до 4 осіб, які рухались в напрямку села Водяне. При наближенні противника на вигідну дистанцію зав’язався бій, ворог поспішно відступив. "Втрати противника уточнюються. На місці бойового зіткнення українськими захисниками знайдено рештки РПГ-7В та пошкоджений АК-74. Втрат серед особового складу бригади немає", - розповів Гуцуляк.

Нагадаємо, 14 липня бойовики на Донбасі 19 разів відкривали вогонь.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП