na-donbasi-zakinchili-vidnovlyuvati-pivdenno-donbaskiy-vodovid

На Донбасі закінчили відновлювати Південно-Донбаський водогін

 • 8447 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. В Авдіївці завершили аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації пошкоджень Південно-Донбаського водоводу, які виникли через обстріли з боку незаконних збройних формувань. Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій у Twitter, передає УНН.

"Відновлювальні роботи на Південно-Донбаському водогоні закінчені. Зараз водогін поступово заповнюють водою. Після відновлення роботи водогону планується забезпечити подачу води в населені пункти Донецької області обсягом 9500м3 на годину. До ремонту цей показник був 7500м3 на годину", – проінформували у МТОТ.

Як повідомив прес-центр операції Об'єднаних сил з посиланням на українську сторону СЦКК, працівники комунального підприємства "Вода Донбасу" ліквідували чотири прориви 1-ї та 2-ї нитки Південно-Донбаського водоводу.

"Відновлено водопостачання Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Курахове, Павлопіль, Селидове та Волноваха. Цього ж дня розпочато черговий етап робіт зі зміцнення дамб шламонакопичувачів першої та третьої черги Торецького фенольного заводу", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водопровід "Горлівка-Торецьк" відремонтували на Донеччині 

Попередній етап тривав з 10 липня до 1 серпня 2018 року. Упродовж цього періоду дамбу шламонакопичувача 3-ї черги, пошкоджену у результаті обстрілів з боку бойовиків, зміцнили. На це використали понад 2600 тонн будівельного матеріалу. Небезпеку екологічної та гуманітарної катастрофи вдалося зменшити.

"Проте для повного відновлення дамби потрібен був ще принаймні місяць роботи. Тому українською стороною СЦКК було організовано взаємодію з представниками СММ ОБСЄ щодо отримання гарантій безпеки від окупаційної адміністрації РФ та забезпечення дотримання режиму припинення вогню на час проведення робіт. У результаті напружених переговорів вдалося отримати гарантії безпеки для продовження робіт на небезпечному об’єкті до 21 листопада поточного року. Протягом цього часу буде зміцнено дамби шламонакопичувачів першої та третьої черги, а також оновлено контрольні свердловини для забору проб ґрунту на предмет хімічного забруднення", – зазначили у СЦКК.

Нагадаємо, 31 серпня почали роботи по розмінуванню та ремонтно-відновлювальні роботи на Південно-Донбаському водогоні. 

Як повідомляв УНН, у результаті супутникового дослідження тимчасово окупованої території Донецької області зафіксували пошкодження Південно-Донбаського водогону. Через це з'явилася загроза подачі питної води для 1,3 мільйона мирного населення. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП