na-donbasi-zrosla-intensivnist-rozpovsyudzhennya-feykovikh-syuzhetiv-pro-obstrili-rozvidka

На Донбасі зросла інтенсивність розповсюдження "фейкових" сюжетів про обстріли - розвідка

 • 11803 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. На тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях зросла інтенсивність розповсюдження “фейкових” відеосюжетів про нібито “продовження обстрілів підрозділами Об’єднаних сил будинків місцевого населення”. Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України капітан Михайло Шаравара із посиланням на дані Головного управління розвідки Міноборони, предає УНН.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ активізувало заходи для дестабілізації обстановки на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях", - сказав Шаравара.

Зокрема, зросла інтенсивність розповсюдження “фейкових” відеосюжетів про нібито “продовження обстрілів підрозділами Об’єднаних сил будинків місцевого населення”.

Для фабрикування неправдивих пропагандистських матеріалів у районах передових позиції з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ збільшено кількість знімальних груп, у тому числі російських ЗМІ. Представників російської окупаційної влади зобов’язано сприяти роботі так званих “журналістів”, у тому числі забезпечувати кандидатами на роль “постраждалих від обстрілів”.

"Водночас власники будинків, які розташовані поблизу лінії розмежування, відмовляються від участі у зйомках неправдивих сюжетів, що змушує окупантів привозити “акторів” з інших населених пунктів", - підсумував речник Міноборони.

Нагадємо, за даними розвідки, на тимчасово-окупованих територіях Донецької та Луганської областей бойовики здійснюють примусовий призов непридатних до військової служби осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП